Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Pečená dýně hokkaido se zeleninou a semínky dodá tělu sílu, potřebné vitamíny i minerály. Brynza jen podtrhne úžasnou chuť zeleniny.

Na pečenou dýni budeme potřebovat:

  • dýně hokkaido
  • brokolice
  • cibule
  • olivový olej
  • brynza
  • bílý jogurt
  • dýňová semínka
  • sůl

Dále zelenina podle vaší chuti. Skvěle se hodí i květák a kořenová zelenina.

Očištěnou, omytou zeleninu nakrájíme na plátky a rovnoměrně rozprostřeme na olejem vymazaný plech. Posolíme, zakápneme olejem, promícháme a necháme péct cca 45 min. na 180 oC.

Smícháme brynzu s bílým jogurtem a vyšleháme do hladka. Solit nemusíme, brynza je o sobě sama slaná dost.

Na pánvi na oleji či másle opražíme dýňová semínka.

Hotovou zeleninu servírujeme na talíři s ušlehanou brynzou posypanou dýňovými semínky.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone