Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Hledáte zdravější alternativu klasické šlehačky, vyhýbáte se živočišným tukům nebo jste alergičtí na laktózu? Ve všech případech je kokosová šlehačka ideální variantou ke zdobení dortů a sladkostí nebo základem pro šlehačkové krémy.http://infolio-rg.ru

1 plechovka kokosového mléka
1 lžíce třtinového cukru
vanilka

(namísto cukru a vanilky můžeme použít vanilkový cukr)

TIP: Při nákupu kokosového mléka sledujte jeho složení. V ideálním případě by mělo obsahovat pouze kokos a vodu, ovšem běžně v praxi jsou používána různá zahušťovadla a přidané látky (éčka). Čím více podílu kokosu, tím získáte také více hmoty ke šlehání.

kokosove mleko

Plechovku s mlékem necháme přes noc vychladit v lednici. Vychlazenou plechovku s kokosovým mlékem obrátíme dnem vzhůru a otevřeme. Díky tomuto triku zůstane kokosový krém dole a oddělená voda nahoře. Vodu slijeme do skleničky a kokos vyškrábněte špachtlí do šlehací místy (mísa a metlička musí být taktéž vychlazené).

Kokosový krém šleháme na nejvyšší rychlost, až se z něj cca po 6 minutách začne tvořit šlehačka. Přidáme cukr a vanilku, popřípadě vanilkový cukr. Šlehačka bude mít tekutější konzistenci, ale v ledničce nádherně ztuhne a bude držet tvar.

kokosova slehacka

S hotovou kokosovou šlehačkou pracujeme stejně jako se šlehačkou ze smetany – použijeme ji ke zdobení či k následné přípravě šlehačkových krémů.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone