Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Lehké jídlo ideální pro právě začínající jahodovou sezónu. Díky způsobu vaření je možná i bezlepková varianta bez použití bezlepkové mouky.

Suroviny: (1 velký knedlík)

85 g vařených brambor
50 g tvarohu
30 g mouky (kukuřičná, rýžová, jáhlová atp.)
½ vejce
1 lžička cukr
sůl
+ potravinářská fólie

Náplň:

jahody, jablka, skořice, třtinový cukr

Vařené brambory nastrouháme nebo rozmačkáme v misce vidličkou, přidáme tvaroh, vejce, mouku, špetku soli, cukr a vymícháme v těsto. Větší talíř překryjeme potravinářskou fólií a do středu dáme těsto, které rozprostřeme do stran.

Pokrájená jablka a jahody podusíme na troše vody do změknutí, přidáme skořici a cukr podle chuti. Zchladlou směsí pokryjeme rozprostřené těsto tak, abychom ještě mohli placku zabalit. Pomocí fólie vytvarujeme válec, spojíme konce a utáhneme fólií – můžeme přidat ještě jednu vrstvu. Na 2 – 3 místech propíchneme vidličkou a dáme do vroucím vody. Vaříme z každé strany cca 10 minut.

Po uvaření odstraníme fólii a knedlík nakrájíme na plátky. Můžeme podávat s jogurtem, tvarohem, máslem a zbytkem podušeného ovoce.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone