Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Stejně jako u kávy rozlišujeme základní druhy kakaovníku, jejichž plody se vyznačují rozdílnou chutí.

Jsou 3 základní druhy kakaových bobů: Forastero, Criollo a Trinitario.

kakaový bob

Forastero

Nejrozšířenější druh, který představuje cca 95 % produkce kakaa.

Criollo

Pěstuje se velice vzácně. Kakaovník tohoto druhu náročný na pěstování a má nižší výnos než Forastero. Chuťově jsou však kakaové boby Criollo ceněny pro svou jemnou a delikátní chuť.

Trinitario

Kříženec předchozích dvou s cílem vyšší kvality bobů a vyššího výnosu.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone