Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Křupavý a svěží salát Coleslaw se stal u nás hitem především díky americkým řetězcům rychlého občerstvení. Připravte si doma jeho odlehčenou verzi a sevírujte s kouskem pečiva ke svačince či jako zeleninovou přílohu k hlavnímu jídlu!

Na Coleslaw light potřebujeme:

hlávkové zelí – střední hlavička

2 ks mrkev

1/2 celeru

1 ks cibule

1 ks bílý jogurt

Sůl

kopr, pepř – podle chuti

1 lžíce olivového oleje

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do hlubší mísy, lehce osolíme.

TIP: Pokud zelí v míse promačkáte pěstí, změkne a bude jemnější!

Poté přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, na proužky pokrájenou cibuli a všechnu zeleninu zamícháme.

Posolíme, podle chuti opepříme, zakápneme olivovým olejem a vmícháme jeden kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany. (Pokud nechcete tuto odlehčenou verzi, přidejte ještě pár lžic majonézy).

Na závěr přihodíme několik snítek kopru a vše důkladně promícháme. Kopr není nutný, ale celý salát krásně provoní.

Dáme do ledničky odpočinout a podáváme k masu nebo s pečivem.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone