Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Jáhelný nákyp nebo taky jáhelník si můžete upéct naslano i nasladko. Vyzkoušejte slanou variantu s tvarohem a parmazánem.rpk-tramplin.ru

Suroviny:

100 g jáhel
250 g (vanička) tvarohu
50 g parmazánu
2 vejce
3 stroužky česneku
kolečka pórku
sůl
pepř

Jáhly spaříme horkou vodou, přecedíme, opět zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Tvaroh, vejce a parmazán vymícháme do hladka, přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek (či jiné koření dle chuti). Do těsta vmícháme jáhly, podle potřeby ještě dosolíme a směs nalijeme do zapékacích misek. Uvedená dávka je pro dvě porce – ideálně do malé dortové formy o průměru 18 cm.

Na těsto poklademe kolečka pórku.

Pečeme 40 – 60 min. na 180 °C. Pokud vrchní část zlátne příliš rychle, zakryjeme formu alobalem nebo pečicím papírem.

Podáváme teplé nebo vychlazené, nákyp se hodí jako příloha i samostatně jako hlavní jídlo např. s restovanými žampiony.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone