Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Kokosový cukr je nyní v kurzu a přidává se do mnoha pokrmů, kde nahrazuje běžný bílý cukr. Jaké jsou jeho účinky na naše zdraví?

kokosova palma

Kokosový cukr vzniká vysušením nektaru z kokosových květů. Je ideální variantou medu pro vegany a vyznavače RAW stravování.

Složení kokosového cukru

Kokosový cukr není sice žádná super vitaminová bomba, ale na rozdíl od běžného cukru obsahuje stopové množství vitaminu C, hořčíku, draslíku, fosforu, vápníku, zinku, železa a mědi. Kokosový cukr obsahuje také malé množství antioxidantů, jako jsou flavonoidy či polyfenoly. Také v něm můžete nalézt vitamin B inositol, známý jako spouštěč dobré nálady.

Nízký glykemický index

Glykemický index udává rychlost využití glukózy v krvi. Kokosový cukr má glykemický index (GI) 35, GI pro bílý cukr se pohybuje mezi 60 – 75. Prudké výkyvy hladiny krevního cukru mohou vést k cukrovce či jiným kardiovaskulárním chorobám.

Čtěte také: Kokosový cukr vs. běžný bílý cukr

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone