Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Klasický zeleninový pokrm je vhodný jako teplá večeře do chladných zimních večerů. Příprava je jednoduchá a rychlá, na skvělou večeři vám stačí jen pár korun. Zelenina, olivový olej, vajíčko a celozrnný chléb jsou dokonalou kombinací pro vyvážený jídelníček.

Suroviny:

1 menší cibule

2 rajčata

½ papriky

2 vejce

1 lžička olivového oleje

sůl, pepř

Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.  Přidáme nakrájená rajčata na půlměsíčky a papriku na plátky, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme do změknutí, cca 20 minut. Pokud je potřeba, podléváme vodou. Až je zeleninka měkká, shrneme ji vařečkou na jednu stranu pánve a na druhé rozklepneme a rozmícháme vajíčka, osolíme a opepříme. Vajíčka necháme lehce zatáhnout a přimícháme ke směsi.

TIP: Pokud potřebujete večer ještě navýšit obsah bílkovin, přidejte ke směsi kvalitní šunku, kostičky kuřecího masa nebo sóji. Hotové lečo můžete posypat nastrouhaným sýrem či uzeným tofu.

Podáváme s celozrnným pečivem.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone