Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Tvarohové knedlíky, které zvládnete i bez vážení surovin. Pokud vynecháte cukr, můžete je použít jako přílohu k omáčkám. Z těsta můžete vykouzlit knedlíky plněné ovocem nebo masem, stejně tak lze vytvořit i malé knedlíčky bez náplně a použít je dle aktuální potřeby se sladkou zálivkou nebo jako přílohu. Zamrazené knedlíky jsou rychlou variantou jídla, stejně tak se dobře vozí v krabičkách na cesty.

Suroviny:

250 g polotučného tvarohu
6 lžic hrubé mouky/špaldové mouky
6 lžic krupice/pohankové krupice
1 vejce
2 lžíce cukru
špetka soli

V míse vymícháme tvaroh s vajíčkem a postupně přidáváme mouku, krupici, sůl a podle chuti i cukr. Hotové těsto drží pevně u sebe je lehce mazlavé.

TIP: Tvarohové knedlíky jsou ideální na rychlou spotřebu tvarohu. Snadná a rychlá příprava přímo vybízí k tomu udělat knedlíků více a zamrazit. Na mrazáku knedlíky vydrží cca tři měsíce.

S náplní: Těsto vyválíme na placku silnou cca ½ cm a rozkrájíme na čtverce cca 2,5 x 2,5 cm. Do jejich středu klademe náplň – ovoce nebo masovou směs. Čtverce spojíme protilehlými rohy k sobě a v dlani dotvarujeme v kuličku. Vaříme podle cca 7 – 10 min.

Bez náplně: Z těsta tvarujeme v dlaních malé kuličky o velikosti cca 2 cm. Vaříme cca 5 min.

Sladká omáčka na knedlíky: Záleží jen na vás, co máte rádi. Pokud spěcháte, stačí vymíchat jogurt s medem nebo javorovým sirupem a ozdobit plátky banánu nebo jiného ovoce. Pokud máte víc času, vyzkoušejte domácí ovocnou omáčku.

Masová náplň: Kostičky uzeného masa s restovanou cibulkou či směs restovaného hovězího masa s kořením.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone