Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Pokud jste příznivci vlahých dezertů a milovníci tvarohu a čokolády, tento recept vás zaručeně dostane. Nemusíte se bát ani o svou linii, porovnejte si obsah porce dortu s kupovaným tvarohovým dezertem a vítěze poznáte nejen podle poctivé chuti.

Na čokoládový tvarožník potřebujeme:

1 kg tvarohu (4 balení)
4 vejce
200 g třtinového cukru
2 čokoládové pudinky
3 lžíce kakaa
špetka soli

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Než začneme pracovat se žloutky, předehřejeme si troubu na 200 °C a do její spodní části dáme plech/hrnec s vodou. (Během pečení tak vznikne v troubě pára, která zabrání vysušení tvarožníku).

Žloutky vyšleháme s cukrem a kakaem, postupně zapracujeme pudinky a tvarohy. Pokud jsou tvarohy příliš tuhé, naředíme je trochou vody. Těsto by mělo být krásně krémovité a hladké, šleháme tak dlouho, až je kakao zapracované do všech částí. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh a promísíme.

Těsto lijeme do vymazané a vysypané formy, povrch rovnoměrně uhladíme a necháme péct 60 min. Tvarožník se v posledních 15 minutách nafoukne. Po 60 min. přikryjeme vrchní část tvarožníku alobalem nebo pečicím papírem a pečeme ještě dalších 20 minut. Hotový jej vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Tvarožník během chladnutí opět splaskne do původního tvaru.

Hotový dort uchováváme v lednici, pro pozdější spotřebu lze jednotlivé dortové porce zamrazit.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone