Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Oběd je za námi a honí nás mlsná, žaludek se pomalu hlásí opět o slovo a pro mnohé přichází čas na kávu. Co si dát odpoledne ke svačině, aby bylo tělo spokojené a plné energie?

Při sedavém zaměstnání jen málokdo nepodlehne poobědové únavě a nepůjde si uvařit hrnek kávy. Pokud omítáte nahradit klasickou kávu kávovinovými náhražkami jako je melta z čekankového kořene nebo ječného sladu, můžete vyzkoušet alternativu zdravé kávy nebo kofein získat z kvalitního zeleného čaje. Připusťme tedy variantu klasické černé kávy, i v tomto případě ji můžete zakomponovat do své odpolední svačiny. Přidejte si do ní trochu mléka pro doplnění bílkovin a jako zákusek si dopřejte sladkou chuť jáhelek nebo jiných sušenek na podobné bázi. Pokud špatně snášíte překyselení, nedávejte si ke kávě čerstvé ovoce. Pro zamezení dehydratace platí, že každý hrnek kávy zapijte sklenicí vody.

Pokud nemáte rádi kávu s mlékem, dopřejte si na svačinu domácí termix. Budete potřebovat 100 g polotučného tvarohu, dvě lžíce vody, skořici nebo kakao a půl banánu. Rozmíchejte tvaroh s vodou a kakaem, přidejte nadrobno nakrájený banán a máte hotovo. Svačinka se hodí ideálně do malé krabičky, podle potřeb můžete doplnit kouskem celozrnného pečiva.

Pokud dáváte přednost slanému, doplňte potřebnou energii kouskem celozrnného pečiva s lučinou, šunkou, přikousnout můžete papriku nebo okurek.

Velikost poobědové svačiny se odvíjí podle celkového energetického příjmu a výdeje jedince. Vždy dbejte na to, aby odpolední svačina měla dostatek proteinů i kvalitních sacharidů, jen tak zajistíte svému tělu tu správnou výživu a budete se cítit fit.

Sdílejte se svými přáteli...Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone